NRF Synchrotron Workshop

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome and Opening address

Monday, 28 June 2021 09:30 (10 minutes)

Presenters: NXOMANI, Clifford (National Research Foundation); NTSOANE, Tshepo (Necsa)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Access to global research infrastructures

Monday, 28 June 2021 09:40 (20 minutes)

Presenter: NXOMANI, Clifford (National Research Foundation)

Contribution ID: 3 Type: not specified

The EBS programme at the ESRF and first science

Monday, 28 June 2021 10:00 (40 minutes)

Presenter: SETTE, Francesco (European Synchrotron Radiation Facility (ESRF))

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Overview of SA's synchrotron activities

Monday, 28 June 2021 10:40 (10 minutes)

Presenter: NTSOANE, Tshepo (Necsa)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Structural Biology in South Africa and its links to the ESRF

Monday, 28 June 2021 10:50 (10 minutes)

Presenter: SCHUBERT, Wolf-Dieter (University of Pretoria)

Contribution ID: 6 Type: not specified

Characterisation of Materials and Synchrotron X-ray deep learning

Monday, 28 June 2021 11:10 (10 minutes)

Presenter: MOGODI, Mashikoane (University of Cape Town)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Palaeontology at the ESRF: Past, present and future

Monday, 28 June 2021 11:20 (10 minutes)

Presenter: JAKATA, Kudakwashe (University of the Witwatersrand)

Contribution ID: 8 Type: not specified

4th generation light source for scientific and industrial development

Monday, 28 June 2021 11:30 (10 minutes)

Presenter: BARRETT, Dean (LNLS/Sirius)

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Residual stress characterization using synchrotron XRD for the development laser shock processing applied to steam turbine blades

Monday, 28 June 2021 11:40 (10 minutes)

Presenter: GLASER, Daniel (CSIR)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Importance of synchrotron techniques to characterisation of Energy Materials

Monday, 28 June 2021 11:50 (10 minutes)

Presenter: BILLING, David (University of the Witwatersrand)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Engineering Research and Technology Transfer for Light Sources, Beamlines and Measurement Instrumentation

Monday, 28 June 2021 12:00 (10 minutes)

Presenter: CONNELL, Simon (University of Johannesburg)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Panel discussion session

Monday, 28 June 2021 12:10 (40 minutes)

Closure

Contribution ID: 13 Type: not specified

Closure

Monday, 28 June 2021 12:50 (10 minutes)